30 Απρ 2010

Ένα έγκλημα των αρχόντων με τη συναίνεση μας και η απάτη του αποπληθωρισμού

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα συντελεστεί ένα μεγάλο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά με τη συναίνεσή του. Συγκεκριμένα, με νόμο που θα ψηφίσει η Βουλή, θα υποδουλώσει για τις επόμενες δεκαετίες οικονομικά εμάς και τα παιδιά μας, σπρώχνοντάς μας στην οικονομική εξαθλίωση. Μια οικονομική εξαθλίωση, που χωρίς υπερβολή, στους μεγαλύτερους σε ηλικία θα θυμίζει μετακατοχική περίοδο.
Φυσικά, η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους εγκάθετους των ΜΜΕ, προετοίμασαν το κλίμα, τρομοκρατώντας τον κόσμο και εξωραΐζοντας τα οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν σε βάρος του.
Κάτι ψόφιες κορώνες αντίδρασης ακούγονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά περιμένουμε να δούμε τι θα πράξει κατά την ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή. Σωστά ο λαός μας λέει πως «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μουτσούνα». Άλλωστε ακόμα και μέχρι τώρα μας λένε ψέματα. Κανείς δεν βγήκε να πει την αλήθεια στον κόσμο. Τρανή απόδειξη ότι ακόμη και το περιεχόμενο της συμφωνίας με το ΔΝΤ, θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα, γιατί ή η κυβέρνηση φοβάται ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις την ημέρα της πρωτομαγιάς. Τόσο μαλάκες μας θεωρούν πια; Μάλλον δίκιο έχουν!
Γελοίοι έχουν καταντήσει όλοι οι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι, αυτοί που πληρώνονται με πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα, όταν υποστηρίζουν ότι ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος με εισόδημα κάτω του χιλιάρικου πρέπει να υποστεί θυσίες, για να πληρωθούν χρέη που δημιουργήθηκαν από τη συμμαχία διεφθαρμένων πολιτικών, άπληστων επιχειρηματιών, πουλημένων συνδικαλιστών και ψευταράδων μεγαλοδημοσιογράφων. Τώρα, αφού ήδη στο όνομα του εκσυγχρονισμού ξεπουλήθηκαν τα πάντα σ’ αυτή τη χώρα, το τελευταίο που απέμεινε είναι να πουληθεί η ακίνητη περιουσία, ο ορυκτός πλούτος και το εργατικό δυναμικό σε εξευτελιστικές τιμές. Άραγε τα παιδιά μας, όταν θα τουφεκάνε όποιον από εμάς βλέπουν στο δρόμο, ως συνυπεύθυνο γι’ αυτή την εθνική τραγωδία, θα έχουν άδικο;
Για όσους δεν υποψιάζονται τι θα συμβεί καλά θα ήταν να δουν τι συνέβη στην Αργεντινή, όπως καλό θα ήταν να διαβάσουν για την περίφημη απάτη του αποπληθωρισμού που διαφημίζεται έντεχνα από τα παπαγαλάκια των media
Καλό θα ήταν οι νεοέλληνες καναπεδάνθρωποι να ξυπνήσουν από το λήθαργο της αδιαφορίας και της απάθειας και να αγωνιστούν για την ελευθερία και την επιβίωση τους. Αύριο είναι πρωτομαγιά και ως συνήθως δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων θα την γιορτάσουν ψήνοντας μπριζόλες στα κάρβουνα σε κάποια εξοχή, αντί να κινητοποιηθούν. 
Σε λίγους μήνες, που η ανεργία θα φτάσει στο 40% και η εγκληματικότητα θα χτυπήσει κόκκινο, θα είναι αργά. Όταν αντιληφθούμε ότι το εισόδημά μας δε θα μας φθάνει ούτε για τα στοιχειώδη (ψωμί , γάλα, τυρί, ύδρευση, ΔΕΗ, τηλέφωνο) θα είναι αργά. Όταν οι τράπεζες θα αρχίσουν μαζικές κατασχέσεις ακινήτων, δηλαδή σε εξευτελιστικές τιμές τα σπίτια μας και τα λοιπά περιουσιακά στοιχεία μας θα περιέλθουν στα χέρια των λίγων θα είναι αργά.

Που είναι η δική μας ευθύνη;

- Ψηφίζαμε τόσα χρόνια διεφθαρμένες κυβερνήσεις και ανεχθήκαμε τις συμπεριφορές τους.
- Τους ψηφίζαμε όχι για το καλό της χώρας αλλά για το προσωπικό μας συμφέρον (διορισμοί, μεταθέσεις, ρουσφέτια κλπ)
- Επιτρέψαμε στους εαυτούς μας να αποχαυνωθούν με τα ναρκωτικά τηλεσκουπίδια της ιδιωτικής τηλεόρασης και να ασχολούμαστε με τα μπούτια της κάθε ατάλαντης τηλεπερσόνας, την οποία εμείς οι ηλίθιοι χλευάζουμε, όταν αυτή καθαρίζει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα.

Το χειρότερο έγκλημα μας είναι η φοβερή απάθεια και αδιαφορία μας για τη διακυβέρνηση της χώρας, το οποίο τώρα θα πληρώσουμε πολύ ακριβά.



Ο "αποπληθωρισμός" που διαφημίζεται ως κάτι καλό από τα διάφορα παπαγαλάκια των Media, ουσιαστικά είναι μια βίαιη μεταφορά χρήματος, από τις τσέπες των φτωχών προς τις τσέπες των πλουσίων.

Και για να μην υπάρχουν απορίες, δίνουμε ένα παράδειγμα:

• Έστω ότι έχουμε δύο πρόσωπα τον Γιώργο και τον Κώστα.
• Και οι δύο είναι εργαζόμενοι και αμείβονται με 2.000 ευρώ μηνιαίως.
• Επίσης θεωρούμε ότι ένα τυπικό καθημερινό προϊόν, π.χ. μια φρατζόλα ψωμί, στοιχίζει ένα ευρώ και ένα σπίτι 200.000 ευρώ.
• Ο Γιώργος διαθέτει καταθέσεις στην τράπεζα ύψους 200.000 ευρώ. Αντίθετα, ο Κώστας χρωστάει στεγαστικό δάνειο 200.000 ευρώ.
• Με τον περίφημο αποπληθωρισμό, οι μισθοί και οι τιμές θα μειωθούν, θεωρητικά κατά 50%. Δηλαδή πλέον με μηνιαίο μισθό 1.000 ευρώ, η φρατζόλα ψωμιού θα στοιχίζει μισό ευρώ. Μέχρι εδώ όλα καλά.
• Τι θα γίνει όμως με τις καταθέσεις και τα δάνεια; Αυτά θα παραμείνουν όπως είναι. Άρα ο Γιώργος ξαφνικά, έχει διπλασιάσει την αγοραστική αξία των καταθέσεών του, εφόσον πλέον μπορεί να αγοράσει διπλάσιες ποσότητες προϊόντων.
• Αντίθετα ο Κώστας έχει αυτόματα διπλασιάσει το χρέος του, αφού τώρα που ο μισθός του έπεσε στο μισό, θα πρέπει να εργαστεί διπλάσια χρόνια για να αποπληρώσει το στεγαστικό δάνειό του.
• Επίσης, ο Κώστας έχει εγκλωβιστεί σε ένα προϊόν φούσκα, αφού αν η αξία του σπιτιού του τη στιγμή της αγοράς ήταν 200.000 ευρώ, τώρα λόγω αποπληθωρισμού δεν θα μπορέσει να βρει αγοραστή που να του προσφέρει πάνω από 100.000 ευρώ.
• Επειδή λοιπόν είναι πολύ πιθανό, ο Κώστας πλέον να αδυνατεί να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου, φαίνεται στον ορίζοντα η πιθανότητα να έρθει ο Γιώργος και να αγοράσει το σπίτι του, αλλά για 100.000 ευρώ.
• Δηλαδή ξαφνικά ο Κώστας θα βρεθεί να μην έχει σπίτι, αλλά να χρωστάει και 100.000 ευρώ δάνειο, ενώ ο Γιώργος, που τόσο καιρό είχε καταθέσεις ίσης αξίας με ένα σπίτι, θα βρεθεί να έχει και σπίτι αλλά και υπόλοιπο καταθέσεων πάλι ίσης αξίας με ένα σπίτι.

Τα συμπεράσματα δικά σας.


Σκίτσο από Το Ποντίκι

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου