16 Ιουν 2010

Το ΔΝΤ ομιλεί Ελληνικά!

Νέα μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του ΓΑΠ! Μπορεί να μην έχει καταφέρει ακόμα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ξένων στην ελληνική οικονομία ή να πάρει πίσω το μέρος της εθνικής κυριαρχίας που έχουμε απολέσει, κατάφερε όμως να κάνει τον πιο στρυφνό και δύστροπο οργανισμό του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, το ΔΝΤ, να επικοινωνεί στα ελληνικά. Πιο συγκεκριμένα εδώ και κάποιο καιρό (εγώ σήμερα το ανακάλυψα τυχαία) η ιστοσελίδα του ΔΝΤ έχει και κομμάτι αποκλειστικό για έλληνες ενδιαφερόμενους, γραμμένο στα ελληνικά!!! Ενώ μέχρι τώρα από την αρχική του σελίδα www.imf.org είχες τη δυνατότητα να περιηγηθείς στα γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, γιαπωνέζικα, κινέζικα και αραβικά, τώρα πλέον πατώντας στο Greece Fast Facts και συγκεκριμένα στο Available in ελληνικά μπορείς να ρωτήσεις όλα όσα ήθελες να ξέρεις για το ταμείο και φοβόσουν να ρωτήσεις!


Εκεί μέσα μπορείς να βρεις (πάντα στα ελληνικά) πληροφορίες για το ταμείο, τις διαδικασίες του, τις πολιτικές του, ειδήσεις σχετικές με το ταμείο και την Ελλάδα και άλλα ενδιαφέροντα (λέμε και κανένα αστείο). Χαρακτηριστικό είναι το κομμάτι Ερωταπαντήσεις για την Ελλάδα σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και το δανειάκι που πήραμε απ’ αυτούς. Ωραία εικαστική παρέμβαση αποτελεί επίσης η φάτσα του Στρος Καν από τη συνέντευξή του στο Mega, στην αρχική σελίδα.

Πάντως, πέρα από την πλάκα, το γεγονός ύπαρξης ειδικού τμήματος στην ιστοσελίδα του ΔΝΤ για την Ελλάδα στα Ελληνικά σημαίνει, πέραν του αυξημένου ενδιαφέροντος και της αύξησης της επισκεψιμότητας από τη χώρας μας, και τη σημασία που δίνει το σύστημα στο ελληνικό ‘πείραμα’. Η παρουσία του ταμείου στην Ελλάδα θα είναι τελικά μακροχρόνια και ο επικοινωνιακός πόλεμος κι προπαγάνδα θα διεξαχθούν σε όλα τα επίπεδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου