28 Ιουλ 2010

Οι Ηρακλείς του στέμματος

Τώρα που τελείωσε ουσιαστικά (επίσημα λήγει αύριο 29/7) η απογραφή των μισθοδοτούμενων από το Ελληνικό Δημόσιο, καιρός είναι να μάθουμε πόσοι ακριβώς από τις παρακάτω κατηγορίες καλοζωισμένων απογράφτηκαν:

• Οι μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι, ειδικοί συνεργάτες των γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών, των γραφείων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, των γραφείων Προέδρων και Αντιπροέδρων των Ν.Π.Δ.Δ.

• Οι υπάλληλοι κατηγορίας ειδικών θέσεων, όπως Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς.

• Οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή.

• Οι δικαστικοί λειτουργοί και το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

• Οι κληρικοί όλων των βαθμίδων και το προσωπικό της Εκκλησίας της Ελλάδος και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που υπάγονται στην εποπτεία Αυτής.

• Οι διπλωματικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα πρέπει να ενημερώσει με κάθε πρόσφορο μέσο το διπλωματικό και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο εξωτερικό, καθώς επίσης και το προσωπικό που έχει προσληφθεί ως επιτόπιο προσωπικό στις Υπηρεσίες του εξωτερικού.

• Οι διοικητές, υποδιοικητές, πρόεδροι, αντιπρόεδροι των Ν.Π.Δ.Δ.

• Οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι και τα μέλη των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών.

• Τα αιρετά όργανα των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού.

Όλα τα ανώτερα κλιμάκια της κρατικής μηχανής και οι παρατρεχάμενοί τους. Οι στυλοβάτες του συστήματος δηλαδή. Και κοντά σ’ αυτούς να μαθαίναμε και τον αριθμό των φρουρών του συστήματος:

• Τα μόνιμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όλα αυτά, όπως ακριβώς τα περιγράφει η ΔΙΔΑΔ/Φ.18.22/1829/οικ.14321 εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών. Και φυσικά να μάθουμε ποιο ποσοστό επί του κονδυλίου της μισθοδοσίας της δημόσιας διοίκησης αντιστοιχεί στις προαναφερθείσες κατηγορίες. Όχι να μας πετάξουν ένα ξερό νούμερο τόσων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που θα περιλαμβάνει από τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων έως τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και τον γ.γ. υπουργείου, έτσι για τη δημιουργία εντυπώσεων εκ του πονηρού. Στο κάτω κάτω, όταν τεθεί ζήτημα ‘κουρέματος’ του δημοσίου τομέα, να γνωρίζουμε από πού να αρχίσουμε: από τους υψηλόμισθους και πιο αχρείαστους, γενικούς γραμματείς (μπορούν να κάνουν τη δουλεία πολύ καλύτερα οι μόνιμοι ανώτεροι υπάλληλοι των υπουργείων), αιρετούς Ο.Τ.Α. (αφού εκλέγονται για να προσφέρουν και να μας ‘σώσουν’, ας το κάνουν αφιλοκερδώς), ειδικοί συνεργάτες και σύμβουλοι (αυτοί και αν είναι κηφήνες και λομπίστες), κληρικοί (ας τους πληρώνει το ποίμνιό τους, οι άθεοι τι χρωστάνε;) κλπ. Και φυσικά λιγότεροι καραβανάδες και μπάτσοι, έτσι για να αισθανθούμε περισσότερο ασφαλείς.

Ευσεβείς πόθοι βεβαίως τα παραπάνω, μιας και τα εντελώς αντίθετα θα συμβούν, δεδομένης της σημερινής ξενοκρατίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου