5 Ιουλ 2010

Και μία καλή είδηση!!!

Φεύγει η FNAC από την Ελλάδα διαβάζουμε από την Ελευθεροτυπία σήμερα και ειλικρινά χαιρόμαστε αφάνταστα. Πιο αναλυτικά:

Την απόφασή της να εγκαταλείψει την ελληνική αγορά υλοποιεί η γαλλική πολυεθνική FNAC. Μεταβιβάζει τα δύο από τα τρία καταστήματα που είχε ανοίξει στην Αθήνα, στην εταιρεία Public συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποχώρηση της εταιρείας οφείλεται στο ότι η δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν ζημιογόνος αλλά και στο γεγονός ότι η κατανάλωση στα προϊόντα που διαθέτει η FNAC (βιβλία, CD, ηλεκτρονικά κλπ) κινήθηκε πτωτικά.

Η FNAC είχε έρθει στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2005 ανοίγοντας κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε Μοναστηράκι και Γλυφάδα. Τα καταστήματα σε Γλυφάδα και Mall θα γίνουν Public ενώ είναι άγνωστη η τύχη του τρίτου καταστήματος στο Μοναστηράκι.

Στο καλό και να μας γράφουν… και να πάρουν μαζί τους και τα Mediamarkt, τα λάτσικα Mall, τα Public (μη μας τα κάνουν τσουρέκια και τα παγκαλοειδή), τα Dixon’s, τα και όλα τα εκμεταλλευτικά σύμβολα του καταναλωτικού καπιταλισμού τους.

Keep on walking Jeffrey GAP, είσαι σε καλό δρόμο. Μας κάνεις να επαναπροσδιορίζουμε τις αξίες μας και τη ζωή μας. Και στο κάτω κάτω πόσο χειρότερα ήμασταν και περνάγαμε όταν πίναμε τον καφέ μας στα καφενεία και τα μπιλιάρδα, αντί στα Flocafe; Όταν τρώγαμε και διασκεδάζαμε στην ταβέρνα της γειτονιάς, αντί των ‘σκουφάτων’ εστιατορίων; Όταν κάναμε το σ@@@ο μας παξιμάδι για να πάρουμε ένα βινύλιο και ένα βιβλίο σημαντικό για μας από τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία και δισκάδικα, αντί να παίρνουμε με τη σέσουλα σκουπίδια από τα πολυκαταστήματα τους;

Όταν μάλιστα καταφέρεις και μας κάνεις να πάρουμε με τις πέτρες, όπως και το διαλαλείς άλλωστε, εσένα, το σινάφι σου και τα αφεντικά σου, να είσαι σίγουρος πως πέτυχες το έργο σου. Θα έχεις ριζοσπαστικοποιήσει μέσα σε λίγα μόνο χρόνια μια κοινωνία που οι προκάτοχοί σου κοίμιζαν και αποχαύνωναν… δεκαετίες τώρα.

Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα του καπιταλιστικού νεοφιλελεύθερου ή σοσιαλδημοκρατικού μοντέλου σας: η πλεονεξία. Και ή θα σας φάει ή θα μας φάτε. Εύχομαι το πρώτο.

Ακούς εκεί ‘η δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν ζημιογόνος αλλά και στο γεγονός ότι η κατανάλωση στα προϊόντα που διαθέτει η FNAC (βιβλία, CD, ηλεκτρονικά κλπ) κινήθηκε πτωτικά’. Κολοκύθια με τη ρίγανη. Υπερκέρδη δεν είχανε και την κάνουνε με ελαφρά πηδηματάκια. Σιγά μη μας πούνε ότι φταίμε κι από πάνω επειδή δεν αγοράζουμε τις αηδίες τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου