6 Αυγ 2010

Δεν, δεν, δεν…

Το πρώτο βήμα για το άνοιγμα του Ασφαλιστικού πραγματοποιήθηκε έστω και καθυστερημένα την Πέμπτη, παρά την αποκλεισμένη από οικοδόμους οδό Πειραιώς, έξω από το υπουργείο Εργασίας… Κατά το κλείσιμο της συζήτησης, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε, ότι για την κυβέρνηση ισχύουν τα ‘τρία δεν’: δεν θα αλλάξουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, δεν θα αυξηθούν οι εισφορές…

Με κατηγορηματικές διαβεβαιώσεις ότι δεν πωλούνται μονάδες της ΔΕΗ, δεν προβλέπονται απολύσεις στις ΔΕΚΟ και δεν κινδυνεύει ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να σβήσει τις εστίες κοινωνικών εκρήξεων που προκάλεσε η διαρροή προτάσεων της τρόικας στο πλαίσιο της δεκαήμερης εξέτασης της ελληνικής οικονομίας… «παραμένει η θέση της κυβέρνησης για μια ΔΕΗ στην οποία το Δημόσιο θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο του 51% όπως και η θέση μας ότι δεν υπάρχει πρόθεση πώλησης λιγνιτικών ή άλλων μονάδων»… «δεν έχει γίνει καμία συζήτηση σχετικά με απολύσεις». Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε ότι «η κυβέρνηση προχωρά στην εκπόνηση σχεδίων αναδιάρθρωσης, τα οποία δεν προβλέπουν απολύσεις. Από ‘κει και πέρα, προφανώς θα υπάρξει μείωση προσωπικού, γιατί δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος ο οποίος πιστεύει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε με ελλειμματικές ΔΕΚΟ και τον αριθμό του προσωπικού που έχουν σήμερα, αλλά μέσω ανακατατάξεων και μέσω μετατάξεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα»… «δεν τίθεται ζήτημα περικοπής μισθών 13ου και 14ου ή οτιδήποτε άλλο στον ιδιωτικό τομέα» και υποστήριξε πως «δεν τέθηκε αυτή τη φορά και δεν πιστεύω ότι θα τεθεί»

Πόσο κουτόχορτο έχουνε να μας ταΐσουν ακόμα; Τουλάχιστον ο Λοβέρδος είναι καλύτερος θεατρίνος, βάζει και αίσθημα, ο άλλος είναι… ίδιος ο αρχηγός του.

μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου