9 Νοε 2010

Το ‘μήνυμα’ από τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στη Φωκίδα

Λακωνικά, είναι αυτό το οποίο έστειλαν:

Οι 8472 που επέλεξαν Φουσέκη,
Οι 6105 που επέλεξαν Καραχάλιο,
Οι 5272 που επέλεξαν Καπετζώνη,
Οι 4351 που επέλεξαν Παγώνη,
Οι 10912 που επέλεξαν Παπαθανασίου του Χειμάρα,
Οι 9701 που επέλεξαν Γαζή του Περγαντά,
Και οι 929 που επέλεξαν Αντωνίου του Παπανδρέου του Καρατζαφέρη.

Όλοι αυτοί οι συντοπίτες μας, εις διπλούν κατά κύριο λόγο και εξαιρουμένων των ηγετικών ομάδων των ανωτέρω συνδυασμών και των ‘αφεντικών’ αυτών, ουσιαστικά επέλεξαν του τοπικούς και περιφερειακούς τοποτηρητές μας και έδωσαν ‘λευκή επιταγή’ στην εγχώρια και παγκόσμια κυρίαρχη τάξη για τα παρακάτω:


Είναι από τη σελίδα 16 του Παραρτήματος 3 του νόμου 3845 του 2010. Το αποκαλούμενο μνημόνιο, το οποίο ‘σώζει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία’, αλλά στέλνει τους κατοίκους της για βρούβες. Όλες τις εξουσιοδοτήσεις που έδωσαν, πέραν του 2011, μπορούν να τις δουν αναλυτικά στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών. Για τα ‘έκτακτα’ έξοδα και μέτρα, επιπλέον των γνωστών, μπορούν να περιμένουν από βδομάδα, όταν η eurostat ανακοινώσει τα αναθεωρημένα νούμερα του ελληνικού δημόσιου χρέους και ελλείμματος του 2009 και οι εκπρόσωποι της τρόικας έρθουν στην Αθήνα. Αν και ήδη οι αστικές φυλλάδες μας προετοιμάζουν σιγά – σιγά για τα μελλούμενα.

Κατανοώ πως αρκετοί προέβηκαν στις πιο πάνω επιλογές για λόγους ‘οικογενειακούς’, ‘φιλικούς’, ‘κουμπαριάς’, ‘υποχρέωσης’, ‘εκφοβισμού’, ‘καλού ανθρώπου’ κλπ. Μόνο που όταν θα φτάσουν και στα χωριά μας η φτώχεια κι ανεργία της καπιταλιστικής τους κρίσης, οι ‘φίλοι’, ‘συγγενείς’, ‘κουμπάροι’ και τα ‘καλά παιδιά’ που ψηφίσατε χθες, θα σας πούνε : «Και ‘ γω τι θες να κάνω; Τι μπορώ να κάνω; Βγάλ’ τα πέρα μόνος σου. Έτσι είναι τα πράγματα».

Και θα έχουνε και δίκιο. Ξέχωρα από το γεγονός πως για τους περισσότερους από αυτούς ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΙ για τα δικά σας ζόρια (Το γνωρίζετε καλά αυτό. Όσο ιδιοτελείς κι αν είστε εσείς οι ίδιοι, δυο και τρεις φορές παραπάνω είναι αυτοί. Επιπλέον είναι και πιο καπάτσοι από σας), ακόμα και κάποιοι ελάχιστοι με ίχνη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης απ’ αυτούς, δεν θα μπορούνε να κάνουν απολύτως τίποτε για σας, μιας και έχουν ήδη διαλέξει τον ρόλο του εντολοδόχου και εκτελεστικού οργάνου της κυρίαρχης τάξης για τον εαυτό τους, με γνώμονα την προσωπική και οικογενειακή τους επιβίωση.

Είστε, όπως επιλέξατε, μόνοι σας από δω και πέρα. Ακριβώς. Δυστυχώς επιλέξατε το αυτό και για μας τους υπολοίπους.

Όποιος παρεμπιπτόντως, καταφέρει να τη βγάλει μόνος του καθαρή (εξαιρούνται οι λακέδες των αφεντικών), ας μας πει και μας μετά το μυστικό. Για παράδειγμα οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι αναλογικά μπόλικοι στην περιφέρειά μας, πως σκοπεύουν να γλιτώσουν από τη λαίλαπα του Καλλικράτη, του ενιαίου μισθολογίου και των 200 – 300 χιλιάδων απολύσεων του Πάγκαλου, μοναχοί τους;

Για τους υπόλοιπους οι οποίοι δεν εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες, αν και οι ίδιοι δεν το αντιλαμβάνονται, το γνωρίζουν πολύ καλά οι γύρω τους:

η βλακεία είναι ανίκητη.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα άποψη για το ζήτημα: Τι ψηφίζει ο γκασμάς, απ’ όπου και η πολύ ωραία photo του θέματος.

PS. Πως το ξέχασα; Υπάρχει και η διόλου ευκαταφρόνητη μερίδα συμπολιτών μας που ναι μεν στον πρώτο γύρο ΔΕΝ συντάχτηκαν με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τα εξαπτέρυγά τους, αλλά για τον δεύτερο γύρο μπαίνουν στα ψευδοδιλλήματα: Χειμάρας – Περγαντάς και Φουσέκης – Καραχάλιος!!!

Εδώ τι να πει κανείς; Κι επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου