22 Νοε 2010

ΝΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - Σύλλογος υποστήριξης του Μνημονίου

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

ΘΕΣΕΙΣ

1. Είμαστε υποστηρικτές της ΕΕ, της ευρωπαϊκής τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

2. Επιδιώκουμε την παράταση της διάρκειας του Μνημονίου στην Ελλάδα μέχρι το 2050 τουλάχιστον για να μπει μια τάξη στο μπάχαλο.

3. Αντιστεκόμαστε ενεργά στα μέτρα ασπιρίνες της κυβέρνησης και απαιτούμε να εφαρμοστεί επιτέλους πραγματικά άγριο πρόγραμμα λιτότητας.

4. Στα πλαίσια του κοινού αγώνα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι παραιτούμαστε από τον 13ο και 14ο μισθό και προσφέρουμε εθελοντικά το 40% του μισθού μας στον λογαριασμό του προέδρου της Βουλής Κ. Πετσάλνικου για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους.

5. Αποδεχόμαστε αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης ως τα 80 την υγειά μας ναχουμε.

6. Αν δεν την έχουμε, απαιτούμε την αποποινικοποίηση της ευθανασίας και την δημιουργία φορέα για την προώθηση της στα λαικά στρώματα.

7. Απαιτούμε την απόλυση των μισών δημοσίων υπαλλήλων, σταδιακά και μετά από κλήρωση που θα γίνεται κάθε βδομάδα. Να φτιαχτεί νέο τυχερό παιχνίδι το ΠΡΟαΠO (ΠΡΟγνωστικά αΠΟλύσεων), όπου και θα μπορούμε να ποντάρουμε ποιοι θα απολύονται κάθε βδομάδα. Έτσι θα τονωθούν περισσότερο τα δημόσια έσοδα

8. Εισηγούμεθα τον 10πλασιασμό της τιμής της βενζίνης και των τελών κυκλοφορίας στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης

9. Προτείνουμε την επαναφορά του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων. Το αποσυρόμενο όχημα να αντικαθίσταται με ποδήλατο ή με παπάκι ανάλογα με κοινωνικά κριτήρια. Οι πολύτεκνοι θα δικαιούνται πρόσθετο επίδομα για τις βοηθητικές.

10. Προτείνουμε να σταματήσουν τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ και να αντικατασταθούν με δωρεάν εισιτήρια για Αυστραλία και Καναδά καθώς και με δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.

11. Απαιτούμε να πάνε τα τσιγάρα στα 20€ να θεωρείται το κάπνισμα τεκμήριο από την εφορία. Εάν συλληφθεί καπνιστής σε εστιατόριο να αίρεται αυτομάτως το τραπεζικό του απόρρητο.

12. Αγωνιζόμαστε για την επαναφορά των διδάκτρων στην εκπαίδευση και την κατάργηση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Αφήστε τα παιδιά να χαρούν όσο είναι μικρά.

13. Εισηγούμεθα ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ξεκινώντας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τους 70.000 κρατικοδίαιτους υπαλλήλους, καθώς και τα ντόπια μονοπώλια των 20.000 της δημοτικής αστυνομίας. Ο σύλλογος θα προσφύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια για να μπορεί ο Καρακίτσος να αναλάβει την ΠΡΟ-ΠΟ (ΠΡΟστασία του ΠΟλίτη) στο 1/3 της τιμής που μας κοστίζει σήμερα.

Απευθυνόμαστε στο λαό και τον καλούμε να συνδιαμορφώσει μαζί μας τις ΘΕΣΕΙΣ, τα ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ και LOGO του συλλόγου
(κατά τo best practice του #logo31 στο twitter).

Στείλτε τις προτάσεις σας για

ΘΕΣΕΙΣ, ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ και LOGO


Μετά από ψήφισμα των ιδρυτικών μελών, χρίζεται επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου μας ο Dominique Strauss-Kahn ο οποίος και σας απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό δίπλα, μέσω twitter.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η πρωτοβουλία μας αυτή δεν έχει ούτε επιδιώκει εξάρτηση, σύνδεση ή οποιουδήποτε είδους υποστήριξη από κυβέρνηση, κόμματα ή οργανισμούς σε Ελλάδα ή εξωτερικό συμπεριλαμβανομένης της Τρόικας. Της αρκεί η αγνή και άδολη υποστήριξη της σιωπηλής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου