10 Φεβ 2011

Άλλη μια πασοκική ομορφιά, πλην όμως αποκαλυπτική


Την συνεργασία του υπουργείου Οικονομικών με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ώστε η κυβέρνηση να ελέγξει όσους φορολογούμενους απέσυραν καταθέσεις από τις ελληνικές τράπεζες προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης. Οι έλεγχοι θα έχουν στόχο να διαπιστωθεί αν το ύψος των καταθέσεών τους δικαιολογείται από το εισόδημα που δηλώνουν. Η κίνηση αυτή, έλεγχος εισοδημάτων με καταθέσεις, θα μπορούσε να γίνει θεωρητικά σε όλους τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά το υπουργείο Οικονομικών, επικεντρώνει στην παρούσα φάση, σε όσους απέσυραν καταθέσεις.
(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ωραίοι ρε αυτοί! Τόσο καιρό που τα λεφτά ήταν στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα εκμεταλλεύονταν οι τραπεζίτες, κανείς δε νοιάστηκε για την προέλευσή τους. Αν είναι προϊόν εγκλήματος βρε αδελφέ! Τώρα όμως που καταγράφουν ζημιές τα κοράκια της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, πήρε φωτιά ο κώλος σας μη και χάσουν καμιά δεκάρα τα λαμόγια-αφεντικά σας εκεί στο ΥΠΟΙΚ, έτσι;

Για να προβαίνουν σε τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, σημαίνει πως τα πράγματα για τις τράπεζες και τους μετόχους τους είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι μας τα παρουσιάζανε μέχρι τώρα και θα γίνουν ακόμα χειρότερα στο άμεσο μέλλον. Και φυσικά όλα αυτά τα μέτρα στρέφονται κατά των μικρών και μεσαίων καταθετών. Γιατί ο μεγαλοκαταθέτης που ‘σηκώνει’ 5-10 εκατομμύρια για να τζογάρει στο χρηματιστήριο, για να αγοράσει κοψοχρονιά μια δημόσια επιχείρηση που ξεπουλιέται ή για να τα ‘βγάλει’ στο εξωτερικό, θεωρείται «θεσμικός επενδυτής» και επικαλείται την ελευθερία διακίνησης κεφαλαίου της Λισαβόνας και λοιπών ευρωσυνθηκών. Ο μικρομεσαίος που έχει αρχίσει πλέον και ζορίζεται πραγματικά, τι να επικαλεστεί; Τον βιοπορισμό του; Χα, χεσμένο τον έχουν και αυτόν και την επιβίωσή του όπως μας δείχνουν ένα χρόνο τώρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου