23 Μαρ 2011

Ο Παπανδρέου συνεχίζει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων – ένας εισαγγελέας άμεσα

Δηλαδή τι χειρότερο είπε εκείνος ο τορναδόρος με το ψευδο-email περί δήθεν χρεοκοπίας (η ουσιαστική, όπως όλοι πλέον γνωρίζουμε, έχει επέλθει πέρσι την άνοιξη με γνωστά πιστόλια στο τραπέζι και τον κρόταφό μας) την 25 Μαρτίου, απ’ τον ανεκδιήγητο πρωθυπουργό μας, που δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό STERN (κυκλοφορεί αύριο) πως πιθανή αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους :

«πιθανόν να συνεπαγόταν την κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες πιθανόν να κατέρρεαν. Εκτός αυτών, θα είχαμε μια χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό το τίμημα δεν θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε στην Ευρώπη».

Τη στιγμή που όλοι σχεδόν σε Ελλάδα και Ευρώπη συζητάνε γι’ αυτό το ενδεχόμενο και το θεωρούνε περίπου βέβαιο, αν όχι άμεσα, πάντως μέσα στα επόμενα 2 χρόνια;

Με το να λες ότι η αναδιάρθρωση χρεών ενός οφειλέτη, την οποία όλοι περιμένουν να συμβεί, θα είναι καταστροφική για τις τράπεζες, δεν είναι σα να δίνεις το σήμα για ένα bank run;

Που είναι εδώ τα αντανακλαστικά της περίφημης ελληνικής δικαιοσύνης; Ελπίζω αύριο που θα δημοσιευτεί η συνέντευξη, να επιληφθεί του θέματος.

Το προδημοσίευμα, όπως το δίνει η Deutsche Welle World:

Ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους θα συνεπαγόταν κατάρρευση ελληνικών, ίσως και γερμανικών τραπεζών, επισημαίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του προς το γερμανικό περιοδικό STERN.

Στο εβδομαδιαίο περιοδικό που κυκλοφορεί αύριο, ο Γιώργος Παπανδρέου επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει όλα τα δάνεια που έχει λάβει: «Θα επιστρέψουμε κάθε cent. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της – και μάλιστα με μεγάλο τόκο», δήλωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Γερμανός φορολογούμενος θα πάρει πίσω περισσότερα από όσα δάνεισε».

Ο Γ. Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας επισημαίνοντας, σύμφωνα με την προδημοσίευση ότι κάτι τέτοιο «πιθανόν να συνεπαγόταν την κατάρρευση ελληνικών τραπεζών. Αλλά και γερμανικές τράπεζες πιθανόν να κατέρρεαν. Εκτός αυτών, θα είχαμε μια χιονοστιβάδα κερδοσκοπικών επιθέσεων εναντίον άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Αυτό το τίμημα δεν θα μπορούσαμε να το πληρώσουμε στην Ευρώπη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου