10 Απρ 2011

Αυτός είναι πολιτικός πολιτισμός: τους βάζουμε να ψηφίζουνε, μέχρι να βαρεθούν και να μας ‘αγαπήσουν’

Απορρίφθηκε και το δεύτερο (επιτήδειο) σχέδιο Άγγλων, Ολλανδών και Ισλανδών πλουτοκρατών, να πληρώσουν οι φορολογούμενοι της Ισλανδίας για τις λαμογιές των φαλιρισμένων Ισλανδικών ιδιωτικών τραπεζών (περίπτωση Icesave). Δεν πέρασε τελικά το νέο, ‘βελτιωμένο’ σχέδιο bailout στο δεύτερο δημοψήφισμα, με ποσοστά γύρω στο 60% έναντι 40%. Είχαμε όμως πρόοδο, από το σχεδόν 93% έναντι 7% του αντίστοιχου, περσινού δημοψηφίσματος, το επιθυμητό ‘ΝΑΙ’ ανέβασε ποσοστά.

90-10 στο πρώτο, 60-40 στο δεύτερο, με λίγη προσπάθεια θα ‘ρθει το ποθητό 49-51 στο τρίτο δημοψήφισμα. Κοντεύουν να το κάνουν εθνικό σπορ το δημοψήφισμα οι Ισλανδοί. Κάθε χρόνο κι ένα, μέχρι να βγει αυτό που θέμε.

Κι εδώ αποδεικνύεται πόσο χαζοί είναι οι δικοί μας πλουτοκράτες. Αν στην Κερατέα, αντί για δακρυγόνα, τους είχαν ταράξει στα δημοψηφίσματα, με την κατάλληλη προπαγάνδα και κινδυνολογία, σε 3, 4, άντε 5 τοπικά δημοψηφίσματα, δεν μπορεί, θα την είχαν ‘αγαπήσει’ τη χωματερή οι Κερατιώτες. Κάθονται οι χαζοί και σπαταλάνε ένα σκασμό λεφτά σε υπερωρίες μπάτσων και βενζίνες. Βρε, πιο φτηνά θα σας έρχονταν τα δημοψηφίσματα. Είναι ‘δημοκρατικά’, ‘φιλελεύθερα’, ‘σοσιαλιστικά’ και δεν ξεσηκώνουν τους μικροαστούς εναντίον σας. Άσε που θα ‘χε βγει και δήμαρχος Σαρωνίδας η γυναίκα του Πάγκαλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου