4 Μαΐ 2011

Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης

Μια πρόγευση της νέας, ηλεκτρονική εποχή για το δημόσιο, μετά και την κατάθεση του σχετικού σχεδίου νόμου (Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις), μας έδωσε ο αρμόδιος ΥΠΕΣ Γ. Ραγκούσης, μιλώντας δημόσια στην κρατική τηλεόραση την περασμένη Κυριακή. Απολαυστικός:

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
Θα σας πω περιπτώσεις που δεν έχετε τσιμπήσει και είναι ήδη το κέρδος, περιπτώσεις που μου λέγανε εμένα τώρα, πρόσφατα το Πάσχα, μία φίλη ότι στην δική της υπηρεσία, ας μην πω ποια είναι ακριβώς, ότι ήταν ο προϊστάμενος έτοιμος να δαπανήσει 5.000 ευρώ για την εκτύπωση του απολογισμού των πεπραγμένων της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Και όταν του επισημαίνει και του λέει: ξέρεις, όμως, ότι η απόφαση αυτή θα βγει στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και οι 5.000 ευρώ που θα δώσεις δεν θα δικαιολογούνται, γιατί όλοι θα σε ρωτήσουν γιατί να το εκτυπώσεις και να μην το βάλεις σε ένα τσιπάκι….

Κος ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:
Μια ηλεκτρονική μνήμη.

Κος ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ:
Σε μία ηλεκτρονική μνήμη του υπολογιστή. Έκανε πίσω. Δεν δαπάνησε τις 5.000 ευρώ.


Δηλαδή αντί να τυπώσεις κάτι, τον απολογισμό της υπηρεσία σου για παράδειγμα, που προφανώς οφείλεις από το νόμο να δημοσιοποιήσεις, το βάζεις σε ένα τσιπάκι. Το οποίο είναι όμως ηλεκτρονική μνήμη και μάλιστα όχι οποιαδήποτε, αλλά ηλεκτρονική μνήμη υπολογιστή. Προφανώς αυτό το κάνεις σε όσα αντίγραφα υποχρεούσαι απ’ το νόμο και μετά αρχίζεις να μοιράζεις υπολογιστές με ηλεκτρονική μνήμη που περιέχει τον απολογισμό στους αποδέκτες. Φαντάζομαι και το σχετικό νομοσχέδιο, κάπως έτσι θα το κατέθεσε στη βουλή…

Βέβαια η κορυφαία ατάκα είχε ως συνήθως πατριωτικό χρώμα, αναφερόμενος στην αύξηση του ωραρίου στο δημόσιο:

Νομίζω ότι αυτή τη μισή ώρα στην πραγματικότητα δεν πρέπει να έχουν καμία, να το πω έτσι, ιδιαίτερη δυσκολία να την προσφέρουν στο κράτος, άρα και στο κοινωνικό σύνολο οι δημόσιοι υπάλληλοι. Για αυτό και πιστεύω ότι παρά τις εύλογες και κατανοητές αντιδράσεις….

Για την Ελλάδα ρε γαμώτο…

Όπως για την Ελλάδα ρε γαμώτο, παίρνουν φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, μειώσεις εργοδοτικών εισφορών και άλλα κρυφά και φανερά τόσα χρόνια οι κατατρεγμένοι, πλην όμως πατριώτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και μεγαλοεργολάβοι…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου