14 Ιουν 2011

Τα πράγματα είναι ζόρικα και θα γίνουν ακόμη πιο ζόρικα

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ενημερώνει το λαό ότι δεν θα πάρει μέρος σε καμιά διαδικασία της βουλής που αφορά το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», ούτε στην αρμόδια επιτροπή, ούτε στην ολομέλεια. Με όλους τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες συμμετέχει στις απεργίες, γενικότερα στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες.

Καλούμε τους Βουλευτές όλων των πτερύγων, να μην αποδεχθούν αυτή την πρωτοφανή διαδικασία ευτελισμού του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας. Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή για να αποτραπεί αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού. Αυτό θα πράξουμε και αύριο. Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και την ψήφο μας μια πρωτοφανή διαδικασία αλλοίωσης της λαϊκής βούλησης.

Όταν διαβάζω τέτοιες ανακοινώσεις, μία μέρα πριν τη μεγάλη απεργία όπου και αναμένεται μέγα πλήθος και κάθε καρυδιάς καρύδι, μετά και την απελευθερωτική διαδικασία του κινήματος των αγανακτισμένων, τότε ανησυχώ. Ειδικά με τη στάση του ΚΚΕ που σπεύδει να τονίσει και να καταστήσει σαφές τη μη συμμετοχή του στις διαδικασίες της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου (κανονικά κάτι αυτονόητο για κομμουνιστές, αλλά τέλος πάντων), σα να προσπαθεί να τονίσει στα πλήθη που θα είναι αύριο έξω απ’ τη βουλή, ότι εμείς δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους και είμαστε έξω με σας και όχι μέσα. Με μια αγωνία όμως, πρωτόγνωρη για ΚΚΕ. Σε παρόμοιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Σα να επίκειται κάτι σοβαρό αύριο ή τις επόμενες μέρες. Ελπίζω να είναι μόνο η ιδέα μου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου