16 Μαΐ 2010

Εκεί που μας χρωστάγανε θα μας πάρουν και το βόδι αυτοί στο υπουργείο οικονομικών

Νέα μεγάλη επιτυχία του Γ. Παπακωνσταντίνου και του Δ. Σπινέλη στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Άρχισαν το ξήλωμα του σάπιου καθεστώτος της φοροδιαφυγής και τσίμπησαν τους πρώτους φοροφυγάδες. Και ποιοι είναι αυτοί;

Μα φυσικά οι ΜΙΣΘΩΤΟΙ και οι ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.

Έτσι ακριβώς. Ούτε 10 μέρες μετά τη μεγάλη σφαγή στα εισοδήματά τους, στις εργασιακές τους σχέσεις και τις απανωτές αυξήσεις των εμμέσων φόρων (που πλήττουν πρώτιστα μισθωτούς και συνταξιούχους), στις 10/5
η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών προχωράει στην αξιοποίηση των οριστικών δηλώσεων παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών (Φ.Μ.Υ. - Έντυπο Ε7) και των βεβαιώσεων αποδοχών για υπηρεσίες του Δημοσίου, οι οποίες υποβλήθηκαν στη Γ.Γ.Π.Σ. και στις Δ.Ο.Υ. και αφορούν εισοδήματα του 2009.

Δεν πρόλαβαν να περάσουν 5 μέρες και στις 14/5 η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στη διασταύρωση των δεδομένων των Οριστικών Δηλώσεων Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (έντυπο Ε7) και του Β' αντιτύπου των Βεβαιώσεων Αποδοχών για Υπηρεσίες Δημοσίου, τα οποία υποβλήθηκαν στη Γ.Γ.Π.Σ. και στις Δ.Ο.Υ. το Οικονομικό Έτος 2009 και αφορούν εισοδήματα του 2008. Τα δεδομένα αυτά διασταυρώθηκαν με τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις που δηλώθηκαν με τη Δήλωση Εισοδήματος Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων του Οικονομικού Έτους 2009.

Βρήκαν λέει συνολικά 149.323 δηλώσεις με απόκλιση εισοδήματος, λιγότερο δηλαδή από αυτό που προκύπτει από τις δηλώσεις των εργοδοτών τους, συνολικού ύψους 205.939.967 ευρώ και 28.177 περιπτώσεις που δεν είχαν υποβάλει καθόλου δηλώσεις με συνολικό ύψος 507 εκ. ευρώ περίπου. Τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων αποστέλλονται στις αρμόδιες διευθύνσεις και τις Δ.Ο.Υ. για τα περαιτέρω. Μέχρι εδώ καλά, ΑΛΛΑ:

• Δηλαδή τι περιμένετε τώρα, να σας πούμε και μπράβο για το αυτονόητο; Αυτή είναι η δουλειά σας, δε χρειάζεται να μας τη διαφημίζετε. Εκτός αν υπονοείτε κάτι άλλο.

• Από οικονομικής άποψης, σιγά τ’ αυγά ρε μάγκες. Από αυτά τα 713 εκ. που διασταυρώσατε, πόσα θα εισπραχθούν σαν φόρος εισοδήματος; Το 30% να πούμε, δηλαδή γύρω στα 205 μύρια; Από την Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον απολογισμό του 2008 σελίδα 6, ο φόρος εισοδήματος που εισπράχθηκε είναι 15.238 εκ. ευρώ. Θα προσθέσετε και άλλα 205 επιπλέον, ούτε το 1,5% δεν είναι. Πάρτε το χαμπάρι, από τη μύγα ξύγκι δε βγάζεις.

• Αφού λοιπόν κάνατε το εύκολο και μάλιστα τόσο γρήγορα, δεν προχωράτε και στον έλεγχο και των εργοδοτών αυτών των μισθωτών; Ελέγξατε σε 5 μέρες εκατομμύρια μισθωτούς, άρα να υποθέσουμε πως μπορείτε στο ίδιο διάστημα να τσεκάρετε μερικές δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις, τις τράπεζες, μεγαλοεργολάβους, μερικές χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους, 2 όχι παραπάνω, από αυτούς που ο Καραμανλής είχε αποκαλέσει νταβαντζήδες κ.ο.κ. Α ναι, και μερικούς από το συνάφι σας υπουργούς, βουλευτές, γενικούς γραμματείς και φαρισαίους.

• Για το γελοίο του πράγματος, έτσι όπως το παρουσιάζετε, τι να πεις; Μας παρουσιάζετε 37.934 περιπτώσεις με απόκλιση εισοδήματος κάτω των 100 ευρώ!!! Σα δε ντρέπεστε. Δήλωσε κάποιος 14.000 εισόδημα και απέκρυψε τα 50 γύφτοι!!!

• Επίσης, αν δεν κάνω λάθος, στις μισθωτές υπηρεσίες ο φόρος παρακρατείται και αποδίδεται στο κράτος από τη μισθοδοσία του εργαζόμενου. Δεν είναι παροχή υπηρεσιών αυτό ή ΦΠΑ να το αποδίδει ο ίδιος ο εργαζόμενος. Αφού λοιπόν τα ποσά είναι δηλωμένα στους εργοδότες, σημαίνει πως το μεγαλύτερο μέρος από αυτά το έχετε εισπράξει ξεφτίλες.

Σήμερα έχει ο μήνας 16. Μέχρι τις 20 που είναι η απεργία ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ προλαβαίνετε να κάνετε λίγη δουλειά, να βγάλετε ένα δελτίο τύπου, να δώσετε ημερομηνία έναρξης ελέγχων βρε αδελφέ. Γιατί αν δεν το κάνετε, τι να υποθέσουν αυτές οι χιλιάδες ΠΟΛΙΤΩΝ που θα είναι στους δρόμους εκείνη τη μέρα διαδηλώνοντας για τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα που τα πηδάτε κι αυτά; Να υποθέσουν ότι αυτοί είναι οι μόνοι υπεύθυνοι και για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα; Όχι βέβαια, γιατί πρέπει να μάθετε πως πολύς κόσμος έχει βαρεθεί να αυτομαστιγώνεται. Η μαλακία με τα ενοχικά σύνδρομα που πήγατε να μας περάσετε δεν πολυπερνάει πια. Από τη θεραπεία του σοκ που μας περνάτε, πολλοί αρχίζουν και ξεφεύγουν και τα γιούχα που φάγατε και η μαζικότητα που σας έκανε να χεστήτε στις 5 του Μάη, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα έρθουν για σας και τ’ αφεντικά σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου