15 Μαΐ 2010

Α. Παπαρήγα: Ποιοι μιλάνε για το σεβασμό στο σύνταγμα;

  • Αυτοί που εξάγουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό για να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερα πλούτη, στέλνοντας τους εργάτες και τις εργάτριές τους στο ταμείο ανεργίας.
  • Όλοι αυτοί, που από τότε που συγκροτήθηκε το σύγχρονο ελληνικό αστικό κράτος, πολλές φορές παραμέρισαν το σύνταγμα ανοίγοντας το δρόμο στην κατάργηση του δικού της παιδιού, του αστικού κοινοβουλίου.
  • Αυτοί που είναι επίγονοι εκείνων των πολιτικών που κάλεσαν τον βρετανικό στρατό να αιματοκυλίσει τον ελληνικό λαό για να ηττηθεί η εθνική αντίσταση που νίκησε τον γερμανοιταλικό φασισμό.
  • Είναι αυτοί που κάλεσαν τις ΗΠΑ να πάρουν την σκυτάλη του βρετανικού ιμπεριαλισμού για να αντιμετωπίσουν όπως λένε τον επικίνδυνο κομμουνισμό ακόμα και με βόμβες νάπαλμ.
  • Είναι ή ίδια η αστική τάξη και οι πολιτικοί της, τα κόμματά της που έκαναν συναλλαγή με την ελληνική χούντα ώστε να αποκατασταθεί η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα, αφού εκπληρώθηκαν οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί που την επέβαλλαν.
  • Είναι η ελληνική αστική τάξη και τα κόμματά της που υπέγραψαν τη συμμετοχή και ενσωμάτωση της Ελλάδας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και αρμοδιοτήτων.
  • Είναι όλοι αυτοί που χωρίς καν να πάρουν υπόψη την αστική συνταγματική νομιμότητα, επέτρεψαν στην 10ετία του 90 να περνάνε τα νατοϊκά στρατεύματα από ελληνικά εδάφη για να πνίγουν στο αίμα το γιουγκοσλαβικό λαό, να κατακερματίζουν, να διαιρούν τα βαλκάνια.
  • Είναι οι ίδιοι που ιδιωτικοποίησαν λιμάνια, όπως εκείνο του Αστακού, με αποτέλεσμα να έχουν πράσινο φως τα αμερικανικά οπλικά συστήματα, να περνάνε χωρίς έλεγχο προκειμένου να φθάνει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ για να ευοδώνονται τα εγκλήματα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.
  • Είναι αυτοί που ετοιμάζονται να κάνουν συμφωνία με την Τουρκία, παραδίνοντας στο ΝΑΤΟ την άμυνα ελληνικών νησιών. Είναι αυτοί δηλαδή που εκχωρούν συνεχώς και με κάθε τρόπο κυριαρχικά εδάφη και αρμοδιότητες σε ιμπεριαλιστικά κέντρα, με την θέλησή τους, πάντα και με την δική τους θέληση. Είναι αυτοί που βροντοφώναξαν «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» κατά την κρίση των Ίμια που αποτέλεσε σημείο στροφής, γιατί από τότε επισημοποιήθηκαν οι λεγόμενες γκρίζες ζώνες.
  • Είναι αυτοί που στο όνομα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας συγκροτούν επαγγελματικό, στην ουσία δηλαδή μισθοφορικό στρατό.
  • Είναι αυτοί που αγοράζουν οπλικά συστήματα, συμπληρωματικά των τουρκικών, για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, που λένε ναι στους έμπορους όπλων των κάθε λογής συμμάχων στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων.
  • Το Σύνταγμα είναι προϊόν του κάθε φορά συσχετισμού δυνάμεων. Όταν τα πράγματα γέρνουν προς τη μεριά της πολιτικής αντίδρασης, τότε αλλάζει το σύνταγμα προς το χειρότερο. Όταν ο συσχετισμός δυνάμεων διαφαίνεται ότι μπορεί να γείρει προοπτικά υπέρ του λαού, τότε γίνεται κάπως καλύτερο, λιγότερο κραυγαλέο. Και όταν ο λαός νικήσει θα γράψει το δικό του σύνταγμα.
  • Ο όρος «δημοκρατία» γίνεται λάστιχο για να βολέψει την προπαγάνδα της καλυμμένης δικτατορίας των μονοπωλίων, προκειμένου να κρύψει τους απίστευτους εκβιασμούς που ασκεί η καπιταλιστική εργοδοσία στους εργαζόμενους.
  • Δεν υπήρξε στην ιστορία ούτε θα υπάρξει αστική κυβέρνηση, μονοκομματική ή συνεργασίας, που να μη παραβιάζει συγκεκριμένα θεμελιακά άρθρα του δικού της αστικού συντάγματος. Λαϊκή κυριαρχία και καπιταλισμός είναι ασυμβίβαστα.
  • Όταν υπερασπίζεσθε το σύνταγμα υπερασπίζεσθε το δικαίωμα των καπιταλιστών να κατέχουν και να εκμεταλλεύονται τον πλούτο που παράγει ο λαός, να έχουν στην κυριότητά τους το πιο βασικό για αυτούς εμπόρευμα που είναι η εργατική δύναμη, η ικανότητα του ανθρώπου για εργασία. Υπερασπίζεσθε τον ύπατο νόμο, της υπεραξίας.

Από τη σημερινή ομιλία της Α. Παπαρήγα στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στην Αθήνα για το «νέο φρούτο» του συντάγματος που μας προέκυψε από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΜΜΕ, ΣΕΒ και λοιπές αντιδραστικές δυνάμεις μετά την 5η Μάη. Και πραγματικά, βλέποντας και ακούγοντας όλη αυτή τη σπέκουλα που γίνεται από δεξιούς, ακροδεξιούς και κρυφοδεξιούς γύρω από το σεβασμό στο σύνταγμα, αναρωτιέσαι: Που στην ευχή το πάνε και πως θα αντιδράσουν σε μερικούς μήνες, όταν τα πράγματα θα ζορίσουν πραγματικά για το σύστημά τους; Θα μας ξαναγυρίσουν στην εποχή του παππού Γιωργάκη και της περιβόητης εγκυκλίου 1010 του 1965;

Και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι τη «δημοκρατία» του γέρο-Παπανδρέου:

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Αριθ. Εμπ. Πρωτ.1010
Εν Αθήναις τη 11 Μαρτίου 1965

Προς τους Γενικούς Επιθεωρητάς Μέσης Εκπαιδεύσεως

Πανταχόθεν καταγγέλλεται, ότι η Κομμουνιστική Νεολαία Λαμπράκη καταβάλλει μεγάλας προσπαθείας προσεταιρισμού μαθητών των Γυμνασίων.

Βεβαίως, εφ' όσον διεπιστώθη ποσοστόν 12% οπαδών της ΕΔΑ κατά τας τελευταίας εκλογάς, ευνόητον είναι ότι θα υπάρχουν και μαθηταί εμποτισμένοι από τας οικογενείας των με αριστεράν ιδεολογίαν. Και αυτούς, βεβαίως, κατά πρώτον λόγον, θα χρησιμοποιεί η Κομμουνιστική προπαγάνδα προς προσηλυτισμόν των Νέων. Εφιστώ διά τούτο και πάλιν την προσοχήν όλων των Καθηγητών των Γυμνασίων και τους καθιστώ υπευθύνους διά πάσαν σχετικήν δραστηριότηταν της Νεολαίας Λαμπράκη.

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Τούτο πρέπει να καταστή συνείδησις της Νέας Γενεάς.

Ο Εθνικός φρονηματισμός, καθώς και η ηθική και πολιτική αγωγή των μαθητών είναι η πρώτη αποστολή του Διδασκάλου. Και εις αυτήν οφείλουν να επιδοθούν. Τα ιδικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (Εθνική και Πολιτική) και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΓΑΠΗ και ΘΥΣΙΑ. Αυτά είναι τα ιδεώδη μας και με αυτά πρέπει να εμποτισθή, η Νέα Γενεά. ΕΛΛΑΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αληθής Δημοκρατία.

Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Και αν συμβή να υπάρξουν διδάσκαλοι, όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες, ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν, δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν.

Οσοι πιστεύουν εις τα Ιδεώδη των, τα υπερασπίζουν. Και την υπεράσπισιν των ιδανικών μας και την έμπνευσιν της Νέας Γενεάς, έχει αναθέσει η Ελληνική Δημοκρατία εις τον Εκπαιδευτικόν κόσμον.

Γνωρίζω, ότι έχουν μέχρι τούδε εκδοθή υπό του Υπουργείου Παιδείας πολλαί σχετικαί εγκύκλιοι. Αλλά επεθύμουν, λόγω της μεγάλης σοβαρότητος του θέματος, να επικοινωνήσω και εγώ προσωπικώς μεθ' υμών.

Παρακαλώ, όπως εις το τέλος εκάστου μηνός υποβάλητε (Υπουργείον Παιδείας - Γραφείον Υπουργού) εμπιστευτικώς σχετικήν έκθεσιν. Δεχθήτε και διαβιβάσατε προς άπαντας, διδάσκοντας και διδασκομένους, τους εγκαρδίους χαιρετισμούς μου.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πρόεδρος Κυβερνήσεως
και Υπουργός Εθνικής Παιδείας Θρησκευμάτων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου