22 Ιουν 2010

Στα τέλη Ιούλη τα σπουδαία…

Τα τρία κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα περί τα τέλη Ιουλίου για να διενεργήσουν ολοκληρωμένο έλεγχο στο πλαίσιο του προγράμματος. Ο έλεγχος αυτός θα περιλαμβάνει την αξιολόγηση ποσοτικών και άλλων στόχων που έχουν τεθεί για τα τέλη Ιουνίου. Αυτός θα είναι και ο πρώτος επίσημος έλεγχος στο πλαίσιο του προγράμματος. Η ικανοποιητική έκβαση αυτού του ελέγχου θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δεύτερης δόσης στο πλαίσιο του προγράμματος.

Από την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, με ημερομηνία 17 Ιουνίου, μετά τον πρόσφατο έλεγχο της τρόικας. Αρά, κατά τον Αύγουστο θα ξέρουμε οριστικά τα μελλούμενα, για την εκταμίευση της 2ης δόσης των δανείων και όχι μόνο…

Το πιο ανησυχητικό είναι όμως αυτό που αναφέρει η ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον τομέα δημοσιονομικής πολιτικής. Ενώ το έλλειμμα μέχρι τα τέλη Μαΐου, φαίνεται να πηγαίνει καλά (ε βέβαια, αφού το κράτος έχει κηρύξει ουσιαστικά στάση πληρωμών σε προμηθευτές και ασφαλιστικές εισφορές), τα στοιχεία που επικαλούνται και τους δίνουν οι δικοί μας, αφορούν μόνο την κεντρική κυβέρνηση! 

Για την τελική αξιολόγηση πάντως θα χρειαστεί να ληφθούν υπ’ όψη και εξελίξεις εκτός κεντρικής κυβέρνησης για τις οποίες δεν υπάρχουν ακόμα πλήρη στοιχεία

Όταν αρχίσουν να ασχολούνται, γιατί θα ασχοληθούν, πιο λεπτομερώς με τους οργανισμούς του δημοσίου, την τοπική αυτοδιοίκηση και οτιδήποτε άλλο στην περιφέρεια της κεντρικής κυβέρνησης, θα γίνει μεγάλο πανηγύρι… και τότε μάλλον θα μπορούμε να αναφωνήσουμε: panic now.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου