28 Αυγ 2010

Καλό χειμώνα και καλά ξεμπερδέματα με τη χούντα που μπλέξαμε


Στόχος των σταυροφόρων κατά του καπνίσματος είναι η πειθάρχηση
Αναδημοσίευση από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

«Πάθος ατελείωτο από την υπουργό Υγείας, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, που δηλώνει πως από 1η Σεπτέμβρη τέρμα το κάπνισμα σε όλους τους χώρους. Για το καλό μας το κάνει. Μην πάθουμε έμφραγμα, καρκίνο και τέτοια πράγματα. Σε περίπτωση πάντως που κάτι πάθουμε, έχει φροντίσει για μας. Τα δημόσια νοσοκομεία είναι πλήρη από γιατρούς και νοσοκόμους, η Πρωτοβάθμια Υγεία στην επαρχία πετάει, τα κρεβάτια ΜΕΘ περισσεύουν σε όλη τη χώρα και γενικώς η Υγεία παρέχεται δωρεάν. Υποθέτουμε ότι και στον επερχόμενο προϋπολογισμό τα κονδύλια για την Υγεία θα είναι τουλάχιστον τετραπλάσια από τα περσινά. Τέτοιο ενδιαφέρον για την υγεία μας, δεν μπορεί, θα έχει και οικονομική αντανάκλαση».

Μ’ αυτό το σκωπτικό σχόλιο κάνει αναφορά ο σημερινός Ριζοσπάστης στην κυβερνητική απόφαση να απαγορευτεί το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Πέρα όμως από την σωστή διαπίστωση του Ριζοσπάστη ότι το ΠΑΣΟΚ συνετέλεσε τα μέγιστα στην απαξίωση της δημόσιας υγείας, προς μεγάλη ικανοποίηση των εμπόρων υγείας, για μας άλλη είναι η βασική παράμετρος αυτής της κυβερνητικής απόφασης. Κι αυτό γιατί έχουμε δεδομένο ότι κανείς δεν πιστεύει ότι αυτά τα αστυνομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του καπνίσματος πηγάζουν απ’ το ενδιαφέρον της για την δημόσια υγεία.

Και πώς άλλωστε να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο όταν το συνεχές διατροφικό σκάνδαλο, που η μια πτυχή του κλείνει για να ανοίξει αμέσως μια άλλη, η προώθηση των «μεταλλαγμένων», η μόνιμη αδιαφορία των κυβερνήσεων για την καταστροφή του περιβάλλοντος και όλα τα υπόλοιπα εγκλήματα σε βάρος της δημόσιας υγείας είναι κάτι που τα βιώνει καθημερινά;

Λογικά, επίσης θα αναρωτηθεί κανείς γιατί η κυβέρνηση επιλέγει την σημερινή δύσκολη οικονομικά χρονική συγκυρία για μια σειρά επαγγελματίες, για να εφαρμόσει αυτό το μέτρο ξέροντας ότι θα επιφέρει σ’ αυτούς άλλο ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα. Είναι χαρακτηριστικά αυτά που ακούγονται στο βίντεο του Mega (Άντε να πεις σε καπνιστή να πάει σε καφετέρια για να απολαύσει τον καφέ του χωρίς να φουμάρει δυο τσιγάρα, ή να βρεθεί σε ταβέρνα χωρίς να κάνει τις τζούρες του).

Η απάντηση βρίσκετε στην διαπίστωση του Δ. Καζάκη που λέει ότι σήμερα υπάρχει σχεδιασμός από κυβέρνηση και ξένους επικυρίαρχους «να μετατραπεί ο Έλληνας εργαζόμενος σε Κινέζο από άποψη μεροκάματου, εργασιακών συνθηκών και σχέσεων». Για να υλοποιηθεί αυτός ο σχεδιασμός χωρίς να υπάρξει κοινωνική έκρηξη – τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν όσοι μεθοδεύουν αυτές τις καταστάσεις - πρέπει να υπάρξει η ανάλογη προετοιμασία.

Στόχος των σταυροφόρων κατά του καπνίσματος είναι η πειθάρχηση. Η επιδίωξη τους είναι να συνηθίσει η κοινωνία στις απαγορεύσεις και στην πειθάρχηση σε κάθε πτυχή της ζωής της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου