28 Μαΐ 2011

Αγανακτίστας, κατά το Ατενίστας;

Ή το πως εκλαμβάνει τους ‘αγανακτισμένους’ και τις κινητοποιήσεις τους, το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.

Κ. ΜΑΚΡΗ: Κύριε Πεταλωτή, ένα τελευταίο σύντομο ερώτημα. Θέλω ένα σχόλιο για τις κινητοποιήσεις, το κίνημα των Ελλήνων Αγανακτισμένων που είδαμε χθες πολύ μαζικά έξω από τη Βουλή και ανανεώνει και το ραντεβού του για σήμερα. Πολλοί είπαν ότι τρόμαξε η κυβέρνηση απ’ αυτό το κίνημα.

Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν τρόμαξε η κυβέρνηση και όσοι το είπαν, γνώριζαν και τις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται ότι και κομματικά θα αποδεικνυόταν πως δεν τρόμαξε η κυβέρνηση. Ο κόσμος, - και μεις το ξέρουμε πολύ καλά - έχει προβλήματα μεγάλα, είναι προβλήματα ανασφάλειας, τα οποία υπάρχουν κυρίως, έχουμε μία πολύ μεγάλη μάζα, κρίσιμη μάζα πολιτών που βομβαρδίζεται από καθημερινά μηνύματα τρομοκράτησης, στην κυριολεξία. Υπάρχει μία ρευστότητα και στο εγχώριο και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και όλα αυτά δημιουργούν ανασφάλεια. Όσο, φυσικά, οι κινήσεις αυτές είναι αυθόρμητες και είναι πραγματικά μία έκφραση πηγαία ανησυχιών, δεν είναι αρνητικό για το πολιτικό μας σκηνικό. Εκεί που θα ήταν αρνητικό, εάν υπήρχαν οι κουκούλες, εάν υπήρχαν οι μολότοφ, εάν υπήρχε η ανευθυνότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο επίπεδο που δείχνουν ότι δεν κατανοούν την πραγματικότητα, τότε, πραγματικά, θα τρομάζαμε από την ανευθυνότητα που δείχνουν κάποιοι. Όσο οι ανησυχίες είναι αυθόρμητες και θετικές, εννοείται ότι εμείς δε ζούμε σε άλλο κόσμο και γνωρίζουμε ότι ο πολίτης αισθάνεται ανασφάλεια, αυτήν την ανασφάλεια τη συμμεριζόμαστε κι εμείς και προσπαθούμε ακριβώς να ανατάξουμε. Γι’ αυτό λέω, και δεν είναι βερμπαλιστικό αυτό, ότι μία εγγύηση υπάρχει σήμερα για τη σταθερότητα, να ακολουθείται μία συγκεκριμένη πολιτική μέσα στα όρια, τα οποία τίθενται από την ίδια την πραγματικότητα, έτσι όπως φιλοδοξεί να την κάνει η κυβέρνηση.




ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χθες, έγινε μια πολύ μεγάλη συγκέντρωση στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, η οποία –κατά τα φαινόμενα- δεν ήταν υποκινούμενη από πουθενά. Προέκυψε αυθορμήτως κυρίως μέσω της κοινωνικής δικτύωσης. Έχετε σχόλιο γι’ αυτή τη συγκέντρωση;

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις κινητοποιήσεις αυτές. Το πιο ενδιαφέρον είναι πως είναι ακηδεμόνευτες. Και ελπίζουμε να παραμείνουν έτσι.





ΜΟΥ ΑΡΕΣΑΝ οι πλατείες της Τετάρτης. Καλόκαρδες, ανοιχτές, νεανικές, απλοϊκές, ακοµµάτιστες, ειρηνικές και κυρίως γεμάτες. Διαδήλωσαν, φώναξαν, βρέθηκαν, χειροκρότησαν, αποδοκίμασαν και στο τέλος οι ίδιοι οι διαδηλωτές καθάρισαν το οδόστρωμα. Αγανακτισμένοι. Και πολιτισμένοι.
ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ; Πιστέψτε µε, δεν έχει καµία σημασία. Το γεγονός είναι ότι βρέθηκαν εκεί. Και, κυρίως, ότι απέδειξαν πως η κοινωνική δράση στην Ελλάδα, ακόμη κι η διαμαρτυρία ή η αμφισβήτηση, μπορεί να εκδηλωθεί χωρίς τους λόχους του ΠΑΜΕ, χωρίς τα κρατικοδίαιτα συνδικάτα, χωρίς την ξύλινη αργκό του Τσίπρα, χωρίς κουκουλοφόρους, επεισόδια και μολότοφ.
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ στον παλαιοκοµµατισµό που την Τετάρτη αποδοκίμασαν δεν είναι µόνο ότι θα κάνουν εκ των πραγμάτων ένα βήμα πίσω. Ούτε ότι θα ακυρώσουν την πρωτοτυπία τους και την εµβέλειά τους. Είναι ότι επιπλέον θα χάσουν και το χιούμορ τους.

ΠΑΙΔΙΑ, ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΑΣ ΠΑΝ’ ΑΠ’ ΟΛΑ

PS: Όταν θα  αρχίσουν τα ειρωνικά σχολιάκια και ο σαρκασμός από τον Άρη, τον Μπάμπη και τον Great Pretender.  Όταν θ' αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στα στενά δίας, ζήτα, ματ και ασφαλίτες στα φανερά. Όταν η τηλεοπτική προβολή και κάλυψη θα πέσει στο ναδίρ. Τότε ναι, θα έχει γίνει το πρώτο βήμα.

2 σχόλια:

admin είπε...

...Εκεί που θα ήταν αρνητικό, εάν υπήρχαν οι κουκούλες, εάν υπήρχαν οι μολότοφ, (((εάν υπήρχε η ανευθυνότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης))), στο επίπεδο που δείχνουν ότι δεν κατανοούν την πραγματικότητα, τότε, πραγματικά, θα τρομάζαμε από την ανευθυνότητα που δείχνουν κάποιοι.

Όσο η αριστρά σαχλαμαρίζει δεν φοβούνται, αυτό λέει.

Το πρώτο βήμα θα γίνει όταν η αριστερά καταλάβει τις ευθύνες της.

Ο κόσμος δείχνει την διάθεση να κινητοποιηθεί και η αριστερά ,(με μεγαλύτερη ευθύνη στο ΚΚΕ μιας και το μεγαλύτερο κόμμα), συνεχίζει την διαλυτική της στάση.
Το "υπέυθυνο" ΚΚΕ στηρίζει την κυβέρνηση και την πολιτική της.

ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ είπε...

κλασική 'βλάβη' ηγεμονισμού στο χώρο της αριστεράς ή αλλιώς
"θέλω να γίνω κκε στη θέση του κκε" απ' το χώρο του συριζα στο νομό...

άντε γίνεται να ησυχάσουμε απ' τη γκρίνια σας.

Δημοσίευση σχολίου