11 Απρ 2010

Ο κ.κ. Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως στη Φωκίδα

Έλεγα να μην ασχοληθώ με την επίσκεψη του αντιπροέδρου αυτό το σαββατοκύριακο σε Άμφισσα και Ιτέα. Τι νόημα έχει να καταπιάνεσαι με τις εκδρομές στην επαρχία ενός ανθρώπου, για τον οποίο φτιάξανε ειδική θέση αντιπροέδρου σε ολόκληρη κυβέρνηση για να μην γκρινιάζει στην απ’ έξω; Που τον έχουνε, χρόνια τώρα, να βγαίνει και να λέει το οτιδήποτε με τη γνωστή του αθυροστομία, είτε για να κόψουνε αντιδράσεις σε μέτρα και πολιτικές που ετοιμάζουν, είτε για να τα χώνει με γηπεδικές εκφράσεις σε φίλους και εχθρούς του μηχανισμού, Έλληνες και ξένους; Που, απ’ ότι φαίνεται, του έχουνε βάλει τώρα σε ρόλο παιδονόμου των όποιων διαφωνούν με την επίσημη γραμμή του μεγάλου αρχηγού; Άντε λες, θα ήρθε και στη Φωκίδα να ρίξει κάνα μπινελίκι στην τοπική διαμαρτυρόμενη λιανομαρίδα, να καθησυχάσει το πόπολο, να τάξει θεσούλες και αξιώματα και άλλα τέτοια χαζά.

Αλλά δυστυχώς, δε σ’ αφήνει αυτός ο άνθρωπος σε ησυχία. Θα τα καταφέρει πάντα να σε εκπλήξει, να σε κάνει να γελάσεις ή να σε οργίσει. Όπως με αυτά που είπε χθες από την Ιτέα: «Σε ότι αφορά στην ενδεχόμενη προσφυγή της χώρας στο διεθνές νομισματικό ταμείο ο κύριος Πάγκαλος τόνισε πως η Ελλάδα αποτελεί ιδρυτικό μέλος του και έχει δικαίωμα στις ενέργειες του. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί κάποιοι δαιμονοποιούν το ΔΝΤ.»

Έτσι λοιπόν; Έχουμε δικαιώματα στο ΔΝΤ και τα ασκούμε; Τις υποχρεώσεις μας όμως απέναντί του, τις εξήγησε; Και στους Λετονούς, Ρουμάνους, Ούγγρους και Ουκρανούς, τα ίδια έλεγαν οι εκεί πάγκαλοι, αλλά …
[Βούλιαξαν οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης που τέθηκαν υπό τον ζυγό του ΔΝΤ - τρεις από αυτές μέλη της ΕΕ συν την Ουκρανία. Το ΑΕΠ της Λετονίας καταβαραθρώθηκε μέσα στο 2009, που υπήχθη στο ΔΝΤ, κατά 18%! Ούτε στον πόλεμο δεν πέφτει τόσο! Της Ρουμανίας μειώθηκε κατά 8% και της Ουγγαρίας κατά 7%, ενώ της Ουκρανίας κατά 15%! Δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, δημόσιοι υπάλληλοι απλήρωτοι επί μήνες, κατάρρευση της δημόσιας υγείας και παιδείας.] … [Είναι πολιτικά απαράδεκτη η προσπάθεια κυβερνητικών κύκλων να εξωραΐσουν την κόλαση του ΔΝΤ. Ανεργία 5,6% είχε η Λετονία τον Δεκέμβριο του 2007. Με το που μπήκε στη χώρα το ΔΝΤ, εκτοξεύθηκε στο 22,8% (!) τον Δεκέμβριο του 2009.]

Κι όλα αυτά γίναν τώρα, λίγο πριν το δικό μας ολοφάνερο ξεπούλημα σε Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΕΚΤ, κερδοσκόπους, χασοσκόπους κλπ, κλπ…με τις ευλογίες και μεθοδεύσεις της κυβέρνησης του αντιπροέδρου.

Πετάει βέβαια τη φονική ατάκα περί δαιμονοποίησης του ΔΝΤ από όσους ασκούν κριτική. Λες και μιλάει ο Πρετεντέρης ή Μπάμπης Παπαδημητρίου του Σκάι!!!

Βέβαια από την Άμφισσα την Κυριακή, μας δίνει ελπίδα: «Εγώ είμαι στα Σάλωνα και οι διαπραγματεύσεις (για το μηχανισμό βοήθειας) συνεχίζονται. Ας ελπίσουμε στο καλύτερο για τη χώρα». Και βόηθα Παναγιά δηλαδή, το ρίχνουμε στο μεταφυσικό και στο τσάμικο.

Ένα ήθελα να ήξερα, εκείνοι οι λεβέντες και οι μορφονιές, πασόκοι και πασόκες που τον άκουσαν αυτές τις μέρες στα χωριά μας, 
ΠΟΣΟ, ΜΑ ΠΟΣΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΝ;
 
Ας μην είμαστε όμως και τόσο μίζεροι. Cheer up, Φωκίδα!!!

Χαρούμενο πρωινό ξύπνημα


Περί εργατικού δικαίου


Μια μερίδα δημοκρατίας


Και το σύστημα γκογκλ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου