21 Μαΐ 2010

Η Αυγή ανακαλύπτει το μνημόνιο του ΔΝΤ, μόλις 10 μέρες μετά τη δημοσιοποίησή του

Την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης κατόπιν επιταγών του ΔΝΤ αποκαλύπτει στο χθεσινό της φύλλο (20/5/2010) η Αυγή. Υποστηρίζει μάλιστα πως αυτά που αποκαλύπτει ο ‘γενικός γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, Fred Van Lewen’, ‘προβλέπονται στο Μνημόνιο του ΔΝΤ, το οποίο δεν έχει δημοσιοποιηθεί στο σύνολό του’.

Μάλιστα. Μόνο που το συγκεκριμένο μνημόνιο ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΙΣ 10/5/2010 σαν IMF Country Report No. 10/110. Στο συγκεκριμένο report των 146 σελίδων μάλιστα, βρίσκονται αναλυτικά:

• Letter of Intent sent to the IMF by the authorities of Greece*
• Technical Memorandum of Understanding*
• Memorandum of Economic and Financial Policies*
• Letter of Intent and Memorandum of Understanding on Specific Economic
• Policy Conditionality (European Commission and European Central Bank)*

Για το θέμα της εκπαίδευση αναφέρει χαρακτηριστικά στη σελίδα 57, στο κομμάτι των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων: Improving the business environment and bolstering competitive markets… The government will fully implement key steps of the EU Services Directive in 2010, especially in priority areas such as tourism, education and retail.

10 ολόκληρες μέρες είναι στον αέρα το συγκεκριμένο κείμενο, προσβάσιμο σε όποιον ενδιαφέρεται να ρίξει μια ματιά για το μέλλον που του ετοιμάζουν. Μέχρι και στην ταπεινή Φωκίδα το βρήκαμε και κάναμε και σχετική ανάρτηση (Για την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ σχετικά με την αίτηση χρηματοδότησης της Ελλάδας) για ότι μας φάνηκε ενδιαφέρον.

Κι όμως, οι επαγγελματίες της ‘έγκυρης’ ενημέρωσης ακόμα ισχυρίζονται πως είναι κρυφό και προβαίνουν σε τάχα μου συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Αυτοί που έπρεπε από την πρώτη μέρα να το έχουν ξεσκονίσει, να το δώσουν σε ειδικούς να το μελετήσουν και έπειτα να ενημερώσουν κι εμάς για όλες τις κρυφές και φανερές πτυχές της συμφωνίας. Ακόμα πιο πολύ, όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί και κόπτονται για τα συμφέροντα του λαού. Κανονικά, θα έπρεπε να έχει ήδη  μεταφραστεί και δημοσιευτεί ολόκληρο από τον τύπο.

Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου