14 Μαΐ 2010

Αλδεβαράν

Το Αλδεβαράν* είναι μια φανταστική πόλη όπου ζουν μαζί ο «υπερλεξιστής» ποιητής Δημήτρης, η πόρνη Μαγδαληνή και ο ροκάς μουσικός Κρις. Οι δύο άνδρες δίνουν κάθε βράδυ αυτοσχέδιες παραστάσεις σ’ ένα καφενείο, μέχρι την ημέρα που ο Δημήτρης μαθαίνει από τους γιατρούς ότι πάσχει από καρκίνο και του απομένουν μόλις δυο μήνες ζωής. Αυτούς τους δύο μήνες αφηγείται η ταινία, καθώς ο Δημήτρης περιπλανιέται σε μια βρόμικη και άσχημη πόλη η οποία πεθαίνει κι αυτή μαζί του.
(Ταινιοθήκης της Ελλάδος)


Δ. Πουλικάκος και Εξαδάκτυλος - Σκόνη Πέτρες Λάσπη

Ασπρόμαυρες εικόνες της Αθήνας των mid-70s, τραγούδια του Bob Dylan και των Jethro Tull, σουρεαλιστικοί ποιητικοί διάλογοι-μονόλογοι και οι Εξαδάχτυλος on camera στην πλήρη ακμή τους με τον Γιάννη Bach Σπυρόπουλο στην τούμπα, τον Άγγελο Μαστοράκη στο σαξόφωνο και τον Σταύρο Λογαρίδη στην καπνισμένη φλογέρα!

Δ. Πουλικάκος και Εξαδάκτυλος - Ο γιατρός παιδιά

Μουσικές σκηνές από την ταινία του Ανδρέα Θωμόπουλου το 1975. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μετά το ’75 στο τεύχος 160 του περιοδικού Δίφωνο, τον Απρίλιο του 2009. Τα κλιπάκια, φοβερά και ανεκτίμητης ιστορικής αξίας. Όλη την ταινία για κατέβασμα τη βρήκα εδώ.

Αχιλλέας Πανυπέρης - Ο Κανίβαλος

*Αλδεβαράν (Aldebaran): η αραβική ονομασία του αστέρα α του αστερισμού του Ταύρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου