25 Μαΐ 2010

Liar, liar, liar

Από χθες μας έχουν ζαλίσει αυτοί που κάνουν πως μας κυβερνούν και τα παπαγαλάκια τους των μμε για τις πιέσεις που δήθεν τους ασκεί η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ για σκληρές αλλαγές στο νέο ασφαλιστικό που κατέθεσε ο Λοβέρδος. Άλλα δηλαδή είχαν συμφωνηθεί και άλλα τους ζητάνε τώρα οι δανειστές-κυρίαρχοι της χώρας. Λέει δηλαδή αυτός που προσποιείται τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτής, όπως και το αντιγράφουμε από το tvxs : «Η επιστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, για την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος από το 2015, αντί του 2018, είναι εκτός των συμφωνηθέντων» και συμπληρώνει λίγο παρακάτω αυτός που παίζει το ρόλο του υπουργού εργασίας : «είπε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι όσα δημοσιεύονται περί μέτρων δεν περιλαμβάνονται στο μνημόνιο, αλλά στην επιστολή που απέστειλε μεταγενέστερα της αρχικής συμφωνίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τα σημεία της συμφωνίας με την τρόικα αποτελούν νόμο του κράτους».


Κι όμως ψεύδονται ασύστολα και οι δύο παραπάνω και όσοι τους υποστηρίζουν. Ευτυχώς ο Γιωργάκης ο Αυτιάς, δεν έπεσε σε αυτή την παγίδα και επικαλείται τα πραγματικά στοιχεία του μνημονίου κατανόησης (TECHNICAL MEMORANDUM OF UNDERSTANDING) Ελλάδας - ΔΝΤ από την πρώτη μέρα, να του το αποδώσουμε. Πιο συγκεκριμένα στο site του ΔΝΤ αναρτημένο υπάρχει το IMF Country Report No. 10/111, Greece: Request for Stand-By Arrangement όπου, όπως έχουμε αναφέρει ξανά, υπάρχουν όλα όσα συμφώνησε η Ελλάδα με την τρόικα προκειμένου να πάρει αυτό τα καταραμένο δάνειο. Και σημασία πλέον δεν έχει τη θέλει η υποτιθέμενη ελληνική κυβέρνηση αλλά τι θέλουν οι ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και τι θεωρούν ως μέρος του conditionality που μας επιβάλλουν. Στο μέρος που ονομάζεται GREECE: TECHNICAL MEMORANDUM OF UNDERSTANDING του παραπάνω κειμένου του ΔΝΤ, με ημερομηνία 3 Μάη και στη σελίδα 23, αναφέρονται τα παρακάτω για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού:

  • Πρέπει να είναι έτοιμο (το νομοσχέδιο) μέχρι το τέλος Ιουνίου 2010 και να μπει μπρος πριν το τέλος του Σεπτέμβρη.
  • Θα καταλήξουμε σε 3 ταμεία όλα κι όλα, μέχρι το 2018.
  • Το νέο σύστημα θα δώσει βάρος στη σύνδεση εισφορών με τις παροχές για όλους τους εργαζομένους και ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2015 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  • Μετά το 2015 σύνταξη για όλους στα 65, ακόμα και για τους προ του ‘93 ασφαλισμένους. Μετά το 2020 θα συνδέεται το όριο αυτό με το προσδόκιμο ζωής.
  • Πρόωρη πριν τα 60 από το 2011 και μετά κομμένη για όλους, παλιούς ασφαλισμένους, βαρέα-ανθυγιεινά κλπ κλπ.
  • Πάγωμα συντάξεων ΕΩΣ και το 2013
  • Υπολογισμός σύνταξης όχι με βάση τα καλύτερα 5 χρόνια της τελευταίας 10ετίας, αλλά με όλον τον εργασιακό βίο.
  • Ένα ψηλοπήδημα και στις συντάξεις αναπηρίας.

Τα ίδια ακριβώς πράγματα υπάρχουν και στη σελίδα 78 που είναι το αντίστοιχο κείμενο προς την ΕΕ και την ΕΚΤ, στη σελίδα 52 και τους πίνακες των σελίδων 69 και 70.

Το κειμενάκι είναι εκεί αυτά που λέει ολοκάθαρα και όλα τα άλλα που ακούγονται είναι σκουπίδια. 

ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΤΟ ΔΝΤ, Η ΕΕ, ΚΑΙ Η ΕΚΤ ΜΑΖΙ, ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ.

Η φωτογραφία του τεθλιμμένου, δήθεν υπουργού εργασίας από το tvxs.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου