Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα Real News της Κυριακής και δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφιβάλουμε για την αξιοπιστία του δημοσιεύματος. Μετά κι από όλες αυτές τις κοσμογονικές αλλαγές που συντελούνται τους τελευταίους μήνες στην ‘σοσιαλιστική Ελλάδα’ και την ‘δημοκρατική Ευρώπη των λαών’, τίποτα πλέον δεν μας εκπλήσσει. Διαβάζουμε από το tvxs.gr:
Την άρση της μονιμότητας για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου φέρεται να επεξεργάζεται η Κομισιόν με τις ευλογίες της γερμανίδας Καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. Μάλιστα την πρόταση για άρση της μονιμότητας και «ιδιωτικοποίηση» της λειτουργίας του Δημοσίου αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος της Ε.Ε Χέρμαν Βαν Ραμπέι.
Στην εφημερίδα «Real News» αναφέρεται ότι στόχος είναι τα νέα εργασιακά μέτρα που λαμβάνονται για τον ιδιωτικό να επεκταθούν και στο Δημόσιο. Η Κομισιόν με το νέο σύστημα επιτήρησης έχει το δικαίωμα να απαιτεί από κράτη, που δεν πετυχαίνουν τους μεσοπρόθεσμους στόχους ανταγωνιστικότητας, να καταργούν φορείς του Δημοσίου, να απολύουν προσωπικό ή να μεταβάλλουν τις εργασιακές σχέσεις, υπό την απειλή προστίμων, παγώματος κονδυλίων, ακόμη και απώλειας ψήφου στο Συμβούλιο. Την περασμένη Δευτέρα, ο Ζαν Κλοντ Τρισέ έδωσε το στίγμα τον επερχόμενων αλλαγών, στις οποίες θα περιλαμβάνεται το κριτήριο της επιτήρησης για τη σχετική ανταγωνιστικότητα. Ο Τρισέ τόνισε ότι τα μέτρα περί ανταγωνιστικότητας στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να επεκταθούν καις το Δημόσιο τομέα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real News», με βάση τις προτάσεις της Συνόδου Κορυφής την προσεχή Τετάρτη και εφόσον υπάρξει συμφωνία, από τον Οκτώβρη, η Κομισιόν θα παρακολουθεί :
1. Το σχετικό κόστος μονάδας εργασίας στο Δημόσιο.
2. Το κόστος εργασίας στο Δημόσιο ως ποσοστό του ΑΕΠ.
3. Τη δημόσια επένδυση σε έρευνα, τεχνολογία και εκπαίδευση των υπαλλήλων.
4. Την ατομική και κατά υπηρεσία παραγωγικότητα.
5. Την καινοτομία.
6. Τη δημόσια και ιδιωτική απασχόληση σε νέες και υψηλές τεχνολογίες.
7. Τη δημόσια και ιδιωτική απασχόλησε σε πεδία «έντασης της γνώσης».
8. Επιμέρους δείκτες σε σχέση με το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες η Κομισιόν δεν θα κάνει απλά τις προτάσεις αλλά εκδίδει καταλόγους με εντολές, οι οποίες δεν θα μπορούν να αλλάξουν παρά μόνο με ομόφωνη απόφαση του Ecofin.
Την ίδια στιγμή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση τη δημιουργία ενός ιδιωτικού φοροεισπρακτικού μηχανισμού ως λύση για την φοροδιαφυγή και τις καθυστερήσεις στην είσπραξη και τον έλεγχο που παρατηρούνται από τις δημόσιες υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του για σύναψη συμφωνίας με μεγάλες λογιστικές εταιρείες, ώστε να βοηθήσουν στον έλεγχο δαπανών, ενώ είχε προταθεί η συμμετοχή τους και στον εισπρακτικό μηχανισμό. Η τελευταία πρόταση είχε αποκλειστεί.
Αύριο έχει απεργία. Να δούμε πόσοι θα κατεβούμε στις πορείες και πόσοι θα φοβηθούνε μη τους μαλώσουν τα παπαγαλάκια των ξεφωνημένων μμε και οι παγκαλοκαρατζαφέρηδες πως κάνουν κακό στην ελληνική οικονομία, μη χέσω.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου