26 Ιαν 2011

Πως αλλάζουν οι καιροί…

Ο κάποτε «καταλληλότερος» γλύτωσε τις σφαλιάρες στο τσακ. Γι’ αυτό μάλλον και χαζογελάει αμήχανα στη φωτογραφία, ενώ δίπλα του ο νυν «καταλληλότερος», δείχνει να προβληματίζεται.

Φραστική επίθεση δέχθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης από ομάδα νεαρών που τον αντιλήφθηκαν κοντά στο πολιτικό του γραφείο στο κέντρο της Αθήνας. Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, περίπου 50 άτομα που έκαναν αφισοκόλληση όταν είδαν τον Κ. Σημίτη να κατεβαίνει από το γραφείο του, τον έφτυσαν και του επιτέθηκαν φραστικά. Τα μέλη της φρουράς του, τον φυγάδευσαν σε κοντινή πολυκατοικία μέχρι να φύγουν οι νεαροί.

Ενώ για το ίδιο περιστατικό οι περιγραφές από το Indymedia:
Φτηνα γλυτωσε το ξυλο ο σημιτης οταν διεσχυζε τα προπυλαια μαζι με τα σκυλια του και εγινε αντιληπτος. 50 ατομα τον κυνήγησαν και τον γλυτωσαν οι μπατσοι που ειχε μαζι του αφου πρωτα ακουσε ολα οσα δεν εχει ακουσει στην σαπια ζωη του.
Σε μαζικη αφισοκολληση για το θεμα της "τρομοκρατιας", εγινε αντιληπτος ο Σιμιτης. Εφαγε φτυσιες και μπινελικια αλλα τον φυγαδευσαν οι φουσκωτοι οπλοφοροι που ειχε διπλα του. Ο κοσμος στη συνεχεια γεμισε ολο το κεντρο με αφισες, τρυκακια και συνθηματα, Κολωνακι, Σολωνος, Πατησιων. Πολυ καλη κινηση, παντα τετοια παιδια.

Το σημαντικό σε τέτοιου είδους κινήσεις και γεγονότα δεν είναι αν τελικά θα τις ‘αρπάξει’ ή όχι ο Σημίτης και ο κάθε Σημίτης. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει σοφότερος, όπως απέδειξε και το ξυλίκι στον Χατζηδάκη.

Το σημαντικό είναι πως σιγά – σιγά, ο κόσμος αρχίζει να μην φοβάται και να αμφισβητεί τη δήθεν αυθεντία της εξουσίας. Και αυτό είναι ελπιδοφόρο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου